Vegetarisk lasagne
Sätt ugnen på 225 grader. Gör en vegan bechamelsås och en pasta sås.
Vegan Bechamelsås:
50 gram mjölkfritt smör
1dl mjöl
1liter havremjölk
1tsk salt
Peppar
(ev. muskot)
Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölet tills det inte är några klumpar. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning. Koka i 5min på svag värme. Krydda tills det smakar gott.
Pastasås:
1st Gul lök
1-2 klyftor vitlök
1 pkt Qourn- eller sojafärs
1 msk tomatpuré
1st Grönsaksbuljong
1-2 klyftor vitlök
1 pkt Qourn- eller sojafärs
1 msk tomatpuré
1st Grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
5 dl vatten
Italiensk salladskrydda
Timjan
Salt
Peppar
Salt
Peppar
Hacka lök & vitlök. Stek löken mjuk. Blanda i färsen och stek den. Blanda i vitlöken och tomatpuré och stek den på medelvärme. Häll i grönsaksbuljong, kryddor, mjöl & sist vatten. Koka ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
Gör i ordning lasagnen
Smörj en ungsäker form
Häll i hälften av bechamelsåsen och täck botten med första lagret lasagneplattor. Därefter varvas 3 lager med pastasås och lasagneplattor.
Häll resten av bechamelsåsen överst.
Gratinera i mitten av ugn ca 25min och tills att den har fått fin färg.