Tillagningstid ca 30min
Ingredienser
1 msk |
400 gram |
4 st |
3 dl |
2 msk |
100 gram |
1 tsk |
2 burkar |
1 msk |
1 tsk |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en rymlig ugnssäker form och häll olivolja i botten. Skölj spenaten och ta bort de grövsta stjälkarna. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i spenaten. Låt den ligga i max 1/2 minut. Ta upp den och skölj i ett durkslag med iskallt vatten. Låt spenaten rinna av och lägg den i formen. Lägg laxen ovanpå spenaten. Strö over salt och lite vitpeppar.
2. Blanda matlagningsgrädde med vinäger och häll den över spenaten. Smula chèvreosten ovanpå laxen och låt den stå i ugnen 10-15 minuter.
3. Skölj bönorna och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar i en skål.