Tillagningstid ca 30min


Ingredienser

1 msk

400 gram
4 st
3 dl
2 msk
100 gram
1 tsk
2 burkar
1 msk
1 tsk

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en rymlig ugnssäker form och häll olivolja i botten. Skölj spenaten och ta bort de grövsta stjälkarna. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i spenaten. Låt den ligga i max 1/2 minut. Ta upp den och skölj i ett durkslag med iskallt vatten. Låt spenaten rinna av och lägg den i formen. Lägg laxen ovanpå spenaten. Strö over salt och lite vitpeppar.

2. Blanda matlagningsgrädde med vinäger och häll den över spenaten. Smula chèvreosten ovanpå laxen och låt den stå i ugnen 10-15 minuter.

3. Skölj bönorna och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar i en skål.

<– Tillbaka