Tillagningstid ca 15min

Ingredienser

300 gram fryst bladspenat
1 st gul lök(ar)
1 st vitlök
8 dl grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
1 dl havregrädde
1 msk rapsolja
salt och peppar
4-8 st ägg

Tillagning

1. Koka äggen. Skala och finhacka löken. Hacka den nu tinade bladspenaten grovt. Fräs lök och spenat i flytande margarin i en kastrull.

2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Red av en aning med vetemjölet utrört i lite vatten. Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.

3. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor och bröd.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 255
Kolhydrater: 27 g
Protein: 14 g
Fett: 10 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 43 E%
Protein: 22 E%
Fett: 35 E%

<–Tillbaka