Det har varit en riktigt lugn och skön helg. Vi har haft besök och bara tagit det lugnt. Så här en vecka innan maran är det ingen mening att springa några längre pass utan jag kommer bara att springa ca 1mil nu på kvällen.
I övrigt har vi ätit en riktigt god vegan rätt:
Scott jurek burgare (veganburgare)
Ingredienser
5 dl vatten
2,5 dl Gröna linser (okokta)
1 tsk persilja
3 vitlök
1 gul lök
2 dl hackade valnötter
5 dl ströbröd
1 dl linfrön
2 msk dijonsenap
3 msk balsamvinäger
2,5dl svamp (t.ex. champinjon)
oliv olja
Salt & peppar
Gör så här:
1) Koka upp 5dl vatten i en medelstor kastrull. Tillsätt 2,5dl gröna linser, 1 tsk persilja, en hackad vitlök och 1/2 lök. Låt sjuda i 35-40min (Det går bra att använda färdigkokta men då förlorar man lite smak). 2) Blanda 2 dl hackade valnötter med 5 dl ströbröd och 1 dl linfrö i en skål – ställ åt sidan. 3) Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och tillsätt 2,5 dl hackad svamp, den andra halvan av löken och 2 pressade vitlökar. Bryn tills allt har fått fin färg – ställ åt sidan för att svalna. 4) Ta bort linserna från värmen, tillsätt 2 msk dijonsenap, 3 msk balsamvinäger & blanda. 5) Blanda alla ingredienser i en skål och blanda väl. Låt svalna i kylskåpet. 6) Arbeta ihop blandningen väl och dela i 12st burgare. Stek eller grilla 3-5min på varje sida tills de är gyllenbruna.
Riktigt gott!!!
Till detta åt vi cevich men man kan också äta dom som man skulle göra med vanliga hamburgare.
Lämna ett svar