En portion (150 kcal)
15 bitar:
250 g Kesella (1% fett)
5 st gelantinblad
50 gr torkade aprikoser
75 gr torkade blåbär
255 gr cashewnötter (alt1 rostade solrosfrön, alt2 rostade sojabönor)
300 g frusen mango
3-4 msk psylliumfrön
3-4 msk kakao
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter så att de
mjuknar. Ta upp dem och blanda ut dem i en liten mängd varmt vatten (ca 2-3 msk), så att de löses upp.
Tina mangon och mixa den med kesellan till en slät smet. Blanda gelantinet
med lite av mango-kesella-smeten. Blanda därefter den med resten av smeten
och låt stå så att den stelnar (ca 30 min).
Mixa nötter, frön, bär, torkade aprikoser och kakao. Tillsätt några få droppar (obs!! verkligen droppar) vatten för att få chokladbolls-konsistens.
Platta ut nöt- och fruktmixen till en botten. Bred ut mangosmeten över.
Garnera med passionsfrukt och bär.
Låt dig väl smaka!