Ingredienser
1 burk(ar) kikärtor, konserverade
1 st potatis(ar), kokt
0,5 dl salladslök(ar), hackad
0,5 dl koriander, hackad
0,5 tsk örtsalt
1 nypa(or) vitpeppar
0,5 dl polentagryn
0,5 msk olivolja
2 msk tofu, (ost) mjuk
1 dl spenat , fryst
muskot, och örtsalt efter smak

Spenatsallad
40 gram spenat , blad-
0,25 st granatäpple(n), kärnorna av

Tillagning
1. Skölj kikärtorna ordentligt och lägg i en matberedare tillsammans med potatisen och mixa i någon minut. Blanda kikärtor, potatis, salladslök, koriander, örtsalt och vitpeppar i en skål. Forma blandningen till biffar, ca 1 cm tjocka. Panera dem i polentagrynen

2. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek biffarna gyllenbruna på medelvärme i ca 5 minuter per sida.

3. Hetta upp en kastrull med tofuost och lägg i den frysta spenaten. Smaka av såsen med riven muskot och örtsalt. Servera biffarna med spenatsåsen och en spenatsallad.

<– Tillbaka