Tillagningstid ca 45min
Fyllning | ||
400 gram | ||
2 st | ||
1 st | ||
3 msk | ||
1,5 msk | ||
Botten | ||
4 st | ||
1 dl |
2 msk | ||
1 tsk | ||
Täcke | ||
2 dl | ||
1 dl | ||
0,5 dl | ||
10 st |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Björn Lindahl
Näringsinnehåll:
Kalorier: 503 kcal
Kolhydrater: 4 g
Protein: 33 g
Fett: 39 g