Tillagningstid ca 45min

Fyllning
400 gram
2 st
1 st
3 msk
1,5 msk
Botten
4 st
1 dl
2 msk
1 tsk
Täcke
2 dl
1 dl
0,5 dl
10 st

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.

4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Björn Lindahl

Näringsinnehåll:
Kalorier: 503 kcal
Kolhydrater: 4 g
Protein: 33 g
Fett: 39 g