4 port

Ingredienser

3 dl ris eller råris
6 dl vatten, 1 buljongtärning
½ tsk paprikapulver
gärna 2 krm spiskummin
½-1 paket (0,5 g) saffran
Rapsolja
1 lök, hackad
2 morötter, skivade
½ aubergine, i fjärdedelskivor
½ squash, i fjärdedelsskivor
150 g svamp, skivad
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 dl svarta oliver

Gör så här

Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs löken genomskinlig, tillsätt vitlök, paprikapulver och spiskummin och rör om. Häll på buljong, saffran och ris och låt koka på svag värme tills riset är mjukt, 20 minuter för vanligt ris, 40-45 minuter för råris. Under tiden riset kokar, hettar du upp rapsolja i en stor gryta. Fräs morot och aubergine cirka 5 minuter. Häll i squash, paprika och svamp och fräs tills alla grönsaker är mjuka. Blanda i det kokta riset, tillsätt lite mer olja och rör om. Smaka av med salt och peppar. Blanda i en handfull oliver. Garnera med ytterligare några oliver samt lite finhackad persilja.

<–Tillbaka